Wat is een mobiel pinapparaat en wat kan ik ermee?

Met een mobiel pinapparaat verwerk je betalingen met een bankpas. Je neemt dit apparaat overal mee naartoe. Hierdoor kunnen klanten dus altijd en overal betalen. In dit artikel leggen we uit hoe een mobiel pinapparaat werkt, wat je ervoor nodig hebt en welke kosten er aan verbonden zijn.

Mobiel pinapparaat

Met het SumUp Air contactloos pinapparaat ontvang je probleemloos betalingen waar je maar wil. Je verbindt het pinautomaat via Bluetooth met je smartphone of iPad om betalingen te ontvangen via pinpas of creditcard.

Wat is een mobiel pinapparaat?

Een mobiel pinapparaat is een betaalsysteem waarmee je betalingen via pin accepteert en verwerkt. Dit is handig wanneer je een eigen onderneming aan huis hebt of op wisselende locaties werkt. Het geeft klanten de mogelijkheid om niet alleen contant, maar ook met een pinpas of creditcard te betalen. Een mobiel pinautomaatmerk zoals SumUp accepteert alle pinpassen en creditcards. Denk daarbij aan Visa, VPAY, Maestro en American Express. Ook betalen via Android Pay of Apple Pay is mogelijk. Betalen kan contactloos, via de magneetstrip of door de pas in het apparaat te steken. Het betaalde bedrag staat daarna binnen 2 tot 3 werkdagen op je bankrekening.

Wanneer is een mobiel pinapparaat handig?

Een mobiel pinapparaat komt van pas voor kleine en middelgrote ondernemers met een KvK nummer. Ook wanneer je veel onderweg bent of bij klanten aan huis komt, is zo’n apparaatje handig. Bovendien zorgt het ervoor dat je geen grote hoeveelheden contant geld mee hoeft te dragen. Dat is natuurlijk een stuk veiliger. Een ander voordeel van een mobiele pinapparaat is het compacte formaat. Hierdoor draag je hem probleemloos mee in je broekzak. Ook voor een lege batterij hoef je met SumUp niet bang te zijn. Deze gaat ruim 500 transacties mee. Je laadt de SumUp eenvoudig op met de meegeleverde micro usb kabel.

Wat heb ik ervoor nodig?

Om gebruik te maken van een mobiele pinautomaat download je eerst de bijbehorende app. Vervolgens maak je een account aan en verbind je het pinapparaat via bluetooth met je smartphone of tablet. SumUp werkt zowel samen met iOS als Android en is dus op vrijwel alle apparaten te gebruiken. Wil een klant betalen? Dan voer je het bedrag in via de app. Betalen kan vervolgens via de SumUp pinautomaat. De betaling wordt geregistreerd en de app geeft je ook de mogelijkheid om een betalingsbewijs naar het e-mailadres van je klant te sturen.

Wat kost een mobiel pinapparaat?

Wanneer je een mobiel pinapparaat van SumUp koopt, betaal je de aanschafkosten voor het product. Je zit verder niet vast aan maandelijkse kosten. Wel betaal je een vast percentage per transactie aan SumUp. Bij een SumUp mobiel pinapparaat is dit percentage afhankelijk van je pinomzet. Hierbij geldt, hoe hoger je omzet, hoe lager het tarief dat je betaalt. In het geval van de draadloze pinautomaat van SumUp betaal je in Nederland tussen de 1,5% tot 2,75% per transactie. In Belgiƫ geldt een vast transactietarief van 2,75%.

Conclusie

Wil jij als ondernemer je klanten de mogelijkheid geven om te pinnen? Of heb je geen zin meer om met contant geld op zak over straat te gaan? Dan kan een mobiele pinautomaat uitkomst bieden. Mobiele pinapparaten zijn gebruiksvriendelijk, veilig, betaalbaar en vormen absoluut een investering in je bedrijf.

Wat is een mobiel pinapparaat en wat kan ik ermee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *