OnePlus maakt lanceringsdatum OxygenOS 14 bekend

OnePlus kondigde de volgende versie van de OxygenOS aan. Vanaf 25 september is OxygenOS 14 beschikbaar.

Android-telefoons zijn steeds gebaseerd op hetzelfde besturingssysteem. Toch kunnen er onderling verschillen in de telefoons zitten: een Samsung-smartphone ziet er, ook softwaregewijs, anders uit dan een OnePlus-telefoon. Dat komt omdat fabrikanten zelf ook een softwareschil en gebruikersinterface implementeren. Voor Samsung is dat OneUI, voor OnePlus OxygenOS. De software van OnePlus is inmiddels toe aan zijn veertiende versie.

De software is meteen een van de eerste besturingssystemen die gebaseerd zijn op Android 14 en introduceert een reeks nieuwe functies die de gebruikerservaring de hoogte in moeten stuwen. OnePlus-COO Kinder Liu heeft het dan ook over “het meest intelligente en intuïtieve softwareproduct in de geschiedenis van OnePlus”.

Trinity Engine
Een van die nieuwe zaken in OxygenOS is de zogenaamde ‘Trinity Engine’. Het gaat om een prestatieplatform dat volgens OnePlus voor synergie tussen hardware en software moet zorgen. De multitasking-mogelijkheden verbreden erdoor. Dat komt doordat Trinity Engine een reeks innovatie technologieën gebruikt: CPU Vitalization, RAM Vitalization, ROM Vitalization, HyperBoost, HyperTouch en HyperRendering. Het gaat om een reeks optimalisaties die de werking van je telefoon moeten versnellen en het geheel des te soepeler zal doen aanvoelen. De technologie werd dan ook ontwikkeld om zoveel mogelijk rekenkracht uit zo weinig mogelijk energie te halen, waardoor de smartphone efficiënter wordt.

Beschikbaarheid
OnePlus zegt in een persbericht dat de nieuwe software op 25 september beschikbaar wordt gesteld. Het merk zegt daar wel niet bij welke telefoons precies een upgrade krijgen. Wellicht zal de update eerst beschikbaar komen voor de OnePlus 11, OnePlus Nord 3 – de nieuwere OnePlus-toestellen. Of andere telefoons de update ook meteen zullen krijgen, dat is nog onbekend.

De OnePlus Open, de eerste vouwbare telefoon van OnePlus, zal vermoedelijk ook met OxygenOS 14 in de doos zitten. Zeker kunnen we daar, zo lang het toestel niet te krijgen is en OnePlus niets prijsgeeft, echter niet over zijn.

OnePlus maakt lanceringsdatum OxygenOS 14 bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *