Hoe plak ik een screenprotector?

Een screenprotector gebruiken is de beste manier om je scherm zo lang mogelijk als nieuw te houden, maar het plakken leidt nog wel eens tot problemen. Daarom kan je dit in elke Coolblue winkel laten doen door een specialist. Hier lees je hoe dat precies werkt. Toch liever zelf plakken? Ook daar hebben we tips voor.

Hoe werkt plakken in de winkel?

Screenprotectors plakken in de winkel gaat met een speciaal plakapparaat of met de hand. Voor een aantal populaire smartphones, waaronder veel toestellen van Samsung en Apple, hebben we speciale Belkin screenprotectors die we aanbrengen met een plakapparaat. Plakken met dat apparaat verkleint de kans dat het misgaat en voorkomt luchtbellen en scheve randen. Voor overige smartphones gebruiken we het normale assortiment screenprotectors en plakken we die handmatig. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken en het kost niks extra’s: je betaalt alleen voor de screenprotector.

Wat voor screenprotectors kan ik laten plakken?

Alle screenprotectors die je kan laten plakken zijn gemaakt van glas en bieden betere bescherming tegen krassen en stoten dan kunststof screenprotectors. Je hebt de keuze tussen standaard Tempered Glass en InvisiGlass Ultra. Die laatste variant biedt extra bescherming tegen krassen en butsen en gaat dus langer mee. Voor smartphones met gebogen schermranden is er soms een Curved variant, die ook die randen bedekt. Als je geen pottenkijkers op je scherm wilt, ga je voor PrivacyGlass; dat maakt het onmogelijk om je scherm vanaf de zijkant te lezen.

Soorten screenprotectors


Tempered Glass
Tempered Glass CurvedInvisiGlass UltraInvisiGlass PrivacyInvisiGlass Curved
Prijs€ 24,99€ 39,99 – € 44,99€ 29,99€ 34,99€ 39,99 – € 49,99
BeschermingGoedUitstekendGoedGoedUitstekend
Bedekt schermrandenNeeJaNeeNeeJa
Biedt extra privacyNeeNeeNeeJaNee
Gaat samen met hoesjeJaJaJaJaJa

Is er een screenprotector voor mijn toestel?

Op dit moment kunnen we screenprotectors plakken op smartphones van Apple, Samsung en Huawei. In de tabel zie je welke soorten screenprotectors hebben. Kunnen we voor jouw smartphone geen screenprotector maken met de plakmachine? Geen probleem, dan is er altijd een normale screenprotector te koop via de site. Ook die plakt één van onze winkelmedewerkers graag op je toestel, uiteraard zonder extra kosten. Gaat er dan tijdens het plakken iets mis, krijg je van ons een nieuwe, net zo lang tot je screenprotector er goed op zit.

Zelf je screenprotector plakken

Wil je toch liever zelf plakken? Bekijk dan het filmpje hieronder en denk aan deze handige tips:

  • Plak de screenprotector in ruimte die niet stoffig is. Een vochtige ruimte zoals de badkamer is ideaal.
  • Maak je scherm goed schoon met de meegeleverde schoonmaakspullen.
  • Leg al je installatiemateriaal klaar zodat je snel kan plakken. Hoe sneller je plakt, hoe minder kans voor stof om ertussen te komen.
  • Veeg na het plakken de luchtbelletjes weg met het meegeleverde stukje plastic. Gaan de bubbels niet weg? Trek de screenprotectors dan voorzichtig een stukje los en plak hem dan opnieuw vast. Doe dit niet te vaak.
Hoe plak ik een screenprotector?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *