Bij yoga denk je waarschijnlijk aan mensen die hun neus tegen de achterkant van hun oksel proberen te vouwen. Maar Lenovo heeft daar een laptopvariant op bedacht met een serie 2-in-1 modellen die, hoe toepasselijk, de Yoga heet. Een flexibele laptop dus, en dat is best handig. Het levert je namelijk 4 fijne werkstanden op.
1. De laptopstand
OK, qua flexibiliteit is dit niet de meest indrukwekkende houding. En toch onderscheidt de Lenovo Yoga zich in deze traditionele laptopstand al van een ‘normale’ notebook. De Yoga heeft namelijk een touchscreen en dat is zo’n optie die je pas gaat missen als je hem niet meer hebt. Op het scherm een link aan klikken, dat is gewoon handig. Wel irritant: als je snel van toetsenbord naar trackpad switcht, doet je muis de eerste halve seconde niks. Dit is overigens wel uit te zetten via de instellingen.
2. De tabletstand
Hier komt naast het vernuft van Lenovo ook de slimmigheid van Windows 10 om de hoek kijken. Klap je het toetsenbord achter het touchscreen, dan herkent Windows dat. Programma’s schakelen over naar de app-vorm, zodat ze fijn werken in de tabletstand. En de tabletstand is bovendien een handige manier om in bed nog een serie te kijken.
3. De tentstand
Zet je de Yoga op z’n stevige ‘poten’ dan kijk je makkelijk video’s en tv terwijl je de laptop niet vast hebt. Wanneer dat handig is? Nou, als je bijvoorbeeld een appeltaart wil bakken, maar geen flauw idee hebt hoe dat moet. Zet een tutorial aan op YouTube en je hebt je handen vrij om te kokkerellen. Ben je niet zo’n keukenprins(es), dan is de tentstand ook gewoon handig om in het vliegtuig een film te kijken of om een presentatie door te nemen met anderen.
4. De presentatiestand
Dit was zo’n stand waarvan ik van te voren niet goed wist wanneer ik het nodig zou hebben. Totdat ik de Yoga ging testen. Want wat blijkt: het is een goede manier om bijvoorbeeld je werkplek uit te breiden. Met de Yoga In de presentatiestand naast 2 monitoren, heb je een tablet die heel stevig staat, omdat het volledige toetsenbord als stand dient. En zo heb je een touchscreen als derde scherm, waarmee je snel wat vindt op internet en filmpjes bekijkt.