Apple iPhone staat bekend om zijn lange batterijduur. Toch heb ik wel eens moeite om de hele dag door te komen met mijn batterij. Bijvoorbeeld wanneer ik mijn iPhone een dag wel heel intensief gebruik. Daarnaast merk ik dat – wanneer mijn iPhone al 2 jaar meegaat – de batterijduur toch minder wordt. Met deze tips haal ik het uiterste uit mijn iPhone batterijduur.
Werk iPhone altijd bij naar de nieuwste software
Een hoop problemen die bij Apple gemeld worden, gaan over de batterijduur. Gelukkig kunnen deze problemen softwarematig opgelost worden én komt er regelmatig een nieuwe iOS update uit. Problemen met de batterijduur zijn bij een nieuwe iOS update dus mogelijk verholpen. Het kan dus zijn dat mijn iPhone X, die al een tijdje niet is bijgewerkt, een kortere batterijduur heeft dan de iPhone X van mijn vriend die wel steeds netjes zijn iPhone update. Daarom zorg ik ervoor dat mijn iPhone altijd is bijgewerkt naar de meest recente versie.
Vermijd hoge temperaturen
Apple iPhone functioneert prima binnen een groot temperatuurbereik. De ideale temperatuur ligt tussen de 16 en 22 ℃ . Gebruik ik mijn iPhone in een hele koude omgeving? Dan merk ik dat mijn batterij minder lang meegaat. Dit is gelukkig maar tijdelijk. Wanneer ik in een warme omgeving ben, presteert de batterij weer als vanouds. Helaas is de schade – wanneer ik mijn iPhone blootstel aan een temperatuur boven de 35 ℃ – niet tijdelijk. Een te hoge temperatuur kan de batterij permanent aantasten. Vermijden dus!
Laad iPhone op zonder hoesje
Warmte is dus slecht voor mijn iPhone. Wat nog slechter is dan enkel een te hoge temperatuur, is mijn iPhone opladen wanneer hij te warm is. Daarom laad ik mijn iPhone op zonder hoesje. Een hoesje genereert namelijk vaak extra warmte. En dat is slecht voor de batterij. Altijd opladen zonder hoesje dus. Een kleine moeite met een groot effect.
Berg iPhone op met halflege batterij
Wanneer ik een paar maanden op reis ga, neem ik liever een goedkoop toestel mee. De volgende tips zijn belangrijk wanneer ik mijn iPhone voor langere periode opberg.
- Ik zorg ervoor dat mijn toestel niet volledig is opgeladen, maar ook niet leeg is. 50 procent lading is perfect.
- Ik schakel mijn iPhone helemaal uit zodat hij geen batterij verbruikt.
- Ik berg mijn toestel op een droge en relatief koele plek op. Tussen de 16 en 22 ℃ is ideaal.
Pas de helderheid van het scherm aan
De meeste mensen kennen deze tip waarschijnlijk wel, toch mag hij niet in dit lijstje ontbreken. Het scherm van iPhone is namelijk de grootste energieverslinder. Daarom houd ik de helderheid zo laag mogelijk, zeker in donkere ruimtes. Ik schakel de volledige helderheid enkel in wanneer het écht nodig is. Bijvoorbeeld buiten in de zon. Ik kan de helderheid steeds handmatig aanpassen, maar handiger is de automatische functie. Mijn scherm past zich dan automatisch aan het omgevingslicht aan.
Schakel onnodig trillen uit
Trillen kost energie. Daarom voorkom ik dat mijn iPhone onnodig trilt. Ik schakel trillen voor onbelangrijke meldingen uit. Voor meldingen zoals een inkomende oproep of een smsje, schakel ik enkel onnodig trillen uit. Wat ik daarmee bedoel? Mijn iPhone trilt enkel in trilstand, maar niet wanneer mijn geluid aan staat. Dan hoor ik immers al een beltoon. Zo bespaar ik energie en mis ik geen oproep. Ik doe dit via Instellingen → Geluiden. Ik schakel hier Trillen bij belsignaal of Trillen bij geluid naar eigen keuze uit.
Verleng de batterijduur met een Smart Battery Case
Om mijn iPhone te beschermen tegen krassen, gebruik ik een hoesje. De Smart Battery Case beschermt mijn iPhone niet alleen; hij verlengt ook de batterijduur. Er zit namelijk een geïntegreerde batterij in het hoesje verwerkt. Een losse powerbank meenemen is dus verleden tijd. Om je een indicatie te geven voor hoeveel extra energie dit hoesje zorgt: iPhone Xs heeft zonder Battery Case een gesprekstijd van 20 uur, mét deze case tot wel 33 uur. De moeite waard dus.