Specialisten review van de Logitech G Powerplay

Gamers proberen het al jaren met draadloze muizen, maar het is nooit optimaal geweest: lege accu’s, vertraging in de verbinding, noem maar op. Logitech heeft er goed over nagedacht en een oplossing uitgebracht: de Logitech G Powerplay muismat. Weet Logitech deze problemen zonder kabels te overbruggen? Ik heb het voor je onderzocht in deze specialisten review.

Logitech G PowerPlay Wireless Charging System

  • De mat houdt je muis opgeladen terwijl je speelt.
  • Doordat de ontvanger dichtbij zit, heb ik geen last van lag.
  • Je wisselt gemakkelijk tussen een zachte of een harde mat.
  • De verlichting van de muis en de muismat synchroniseren.
  • Op dit moment zijn er maar 2 muizen compatibel: de G903 en G703.

Wat is Logitech Powerplay?

De Logitech Powerplay tovert de G903 en G703 Lightspeed draadloze gaming muizen via Powercore module om tot een zelf-ladende muis. Ook doet de muismat ook dienst als ontvanger van de muis. Boven op de laadplaat heb je de keuze een clothpad en een hardpad.

Logitech Powerplay bestaat uit:

  • De Powerplay Dock
  • De Powercore laadbasis
  • De Powercore module voor in je G903 of G703 muis
  • Een harde én een zachte muispad
  • Een usb voedkingskabel

De muismat

Het aansluiten van de Powerplay is heel simpel. Ik leg de powercore laadbasis neer en sluit deze aan op mijn pc. Ik klik het gewichtje van mijn G903 aan de onderkant eruit en vervang deze met de Powercore module. De muis maakt meteen verbinding met de Powerplay en ik kan aan de slag. Met een formaat van 34 bij 28 centimeter heb ik genoeg ruimte voor low sensitivity gameplay, waarbij ik grote, slepende bewegingen moet maken.

De muizen

G903 Lightspeed

De G903 Lightspeed gaming muis is een van Logitech’s paradepaardjes en geschikt voor de Logitech Powerplay muismat. Wat mij opvalt is hoe strak het ontwerp is en hoe, qua gevoel, de muisknoppen wat hoger liggen dan normaal. De klik is fijn, duidelijk maar subtiel. Voor palm grip is deze muis voor mijn handen net te klein, maar met clawgrip is het juist weer ideaal. Een rubberen coating zou wel welkom zijn, want de matte afwerking voelt vrij glad aan.

G703 Lightspeed

Ook de G703 Lightspeed gaming muis mag er zeker wezen. De afwerking is minder luxe dan die van de G903, maar dankzij de ‘veilige vorm’, een vorm die zichtzelf al bewezen heeft, ligt deze muis gewoon heerlijk in de hand. Ook deze muis heeft gevoelige mechanische knoppen en fijne duimknoppen die net iets groter zijn dan die van de G903. Het ontwerp is wat rustiger en oogt stijlvol bij de Powerplay muismat, wat fijn is bij een strakke battlestation.

G603

Ook zonder de Powerplay Muismat ga je draadloos aan de slag. Dit doet hij met een vernieuwde Hero sensor met speciale power-saving modus. In de high power modus game je met een verbinding van 1 ms, zodat er geen input lag ontstaat. In deze modus speel je tot 500 uur op 1 volle lading. Speel je niet? dan zorgt de power saving mode voor een batterijduur van 18 maanden tegenover.

Het toetsenbord

Een draadloze setup is niet compelet onder een draadloos toetsenbord. Sterker nog, een draadloze gaming setup is niet comleet zonder een draadloos mechanisch toetsenbord. Ook daar weet Logitech G te voorzien, namelijk met de Logitech G613. Dit draadloze toetsenbord houdt het wekenlang vol op één lading, zelfs als je er elke dag op speelt. Je bescikt gewoon over je vertrouwde Logitech Romer G switches, zodat je gewoon snel reageert en je typervaring zo is als je hem gewend bent.

In de praktijk

Alles werkt, het design klopt en het aansluiten was eenvoudig, maar hoe houden deze producten zich in de praktijk op? Is er geen sprake van mouse lag en is de muis na een intense speelsessie toch niet stiekem bijna leeg? Ik heb de Powerplay zowel in een kantoor- als een gaming setting geprobeerd om te kijken hoe goed het bevalt.

Gaming

Kan de Powerplay een doorgewinterde bekabelde speler overtuigen dat draadloos niet langer synoniem is voor drama? Ja, dat kan hij zeker. Om dit te testen speelde ik verschillende shooter games, waarbij een beetje mouse lag het verschil maakt tussen Chicken Dinner en helemaal overnieuw beginnen. De conclusie: geen merkbare vertraging heb ondervonden, waardoor ik dan ook het weekend voor het schrijven van deze review met 2 chicken dinners en een aantal top 10 plaatsen eindigde bij het spelen van PUBG.

Kantoor

Ik ben sowieso niet de enige die zowel werk als plezier op hetzelfde battlestation uitvoert. Vandaar dat ik ook even heb gekeken hoe de muizen en de PowerPlay buiten het gamen om presteren. In de weken waarin ik de draadloze Logitech setup heb gebruikt is er, zoals beloofd, helemaal niks leeggegaan. Zelfs na uren gamen en werken laadt de Powerplay de muis netjes op en gaat hij na een paar uur inactiviteit, zelf op stand by.

Conclusie

Make Wireless Great Again: Logitech G is er met haar Powerplay en Lightspeed lijn in geslaagd om draadloos gamen te optimaliseren. Er is geen merkbare vertraging of storing in de signalen en de Powerplay muismat houdt je draadloze muis moeiteloos opgeladen. Ook het feit dat het vanzelf op stand by springt is een grote plus. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is het feit dat er op het moment van schrijven nog maar 2 muizen compatibel zijn en dat er maar 1 formaat beschikbaar is.

Specialisten review van de Logitech G Powerplay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *