Motorola lanceert Razr 40 en Razr 40 Ultra

Motorola heeft vanavond de nieuwe generatie Razr-smartphones aangekondigd, de Razr 40 en Razr 40 Ultra. De toestellen kosten respectievelijk 900 en 1.200 euro.

Minder dan een jaar na de onthulling van de Razr (2022) is het tijd voor twee gloednieuwe modellen in Motorola’s plooibare modelreeks. Toch is dat gloednieuw op veel vlakken wat overtrokken, bleek al toen geruchten rond de nieuwe Razr 40-serie opdoken. Wat beide toestellen wel uniek maakt zijn hun grotere 6,9-inch pOLED-schermen. Eerdere vouwbare klaptelefoons van het merk kregen nog schermen van 6,7-inch.

Razr 40 vs. Razr 40 Ultra
Na het schermformaat houden de gelijkenissen ook meteen op. Beide schermen bieden bijvoorbeeld al een verschillende beeldverversing, met 165Hz op de Ultra en 144Hz op de reguliere Razr. Wel gaat het in beide gevallen om LTPO AMOLED-schermen met een variabele beeldverversing. Ook behalen ze steeds een maximale helderheid van 1.400 nits (maximaal, HDR).

Rekenkracht
Eens je onder de motorkap kijkt wordt het kaf pas echt van het koren gescheiden. Het Ultra-model bevat namelijk Qualcomm’s high-end Snapdragon 8+ Gen 1, terwijl de non-Ultra Razr het moet stellen met een middenklasse Snapdragon 7 Gen 1. In beide gevallen wordt dit gekoppeld met 8 GB werk- en 256 GB opslaggeheugen.

Qua batterij verkiest Motorola op de Razr 40 Ultra een 3.800 mAh-exemplaar, terwijl de Razr 40 een grotere 4.200 mAh batterij meekrijgt. De laadsnelheden liggen in beide gevallen op maximaal 30 watt via USB-PD (TurboPower). Draadloos laden wordt ook ondersteund aan maximaal 5 watt.

Camera-verschillen
De verschillen op het vlak van camera’s zijn relatief klein. Voor selfies is er op beide Razr 40-telefoons een 32 MP-sensor aanwezig die 8 MP-foto’s schiet. Bij de primaire camera’s zijn de verschillen wel groter, met een 64 MP-hoofdcamera voor de Razr 40 Ultra en 12 MP-sensor op de non-Ultra. De groothoekcamera schiet op beide toestellen wel steeds foto’s in 13 MP.

Nieuwe coverschermen
Beide Razr 40-modellen komen met een nieuw coverscherm. Op de Razr 40 gaat het om een kleiner scherm dan op de Razr (2022), met een afmeting van 1,5-inch. Dit scherm is dan ook vooral bedoeld om notificaties op af te lezen. Overigens kun je ook je camera bedienen vanaf dit paneel.

Op de Motorola Razr 40 Ultra is het een geheel ander verhaal. Dat toestel heeft vooralsnog namelijk het grootste coverscherm op een vouwbare klaptelefoon. Het scherm meet 3,6-inch en loopt door langs de camera’s en LED-flitser. Met dit scherm krijg je in principe toegang tot de volledige Android-interface, inclusief handige opties om je muziek snel te bedienen via het Spotify Panel. Het pOLED-scherm biedt een maximale beeldverversing van 144Hz en haalt een piekhelderheid van 1.100 nits.

Prijzen en beschikbaarheid
Motorola liet tegenover TechPulse weten dat de Razr 40 Ultra vanaf 5 juni verkrijgbaar is in België en Nederland. Hij kost dan 1.199,99 euro en komt beschikbaar in het zwart, blauw en magenta. De Razr 40 komt iets later, naar verwachting medio juli, voor 899,99 euro. Dat toestel is verkrijgbaar in het groen, vanille en lila.

Motorola lanceert Razr 40 en Razr 40 Ultra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *