Apps van de week: Beter met geld omgaan en bomen planten vanuit je stoel

Plum en zijn kunstmatige intelligentie helpen je geld opzij te zetten op basis van jouw inkomen. En ZeroCO2 rekent uit hoeveel CO2 je smartphone precies uitstoot. Dit zijn de apps van de week.
Ivory
Twitter heeft alle Twitter-apps van derde partijen geblokkeerd, waardoor ook het populaire Tweetbot niet meer werkt. De makers van Tweetbot hebben hun kennis nu in een app voor Mastodon gestopt: Ivory.

Voor liefhebbers van Tweetbot voelt de nieuwe app direct vertrouwd, terwijl de makers ook de specifieke voordelen van Mastodon een plek geven. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om een eigen waarschuwing boven een bericht te plaatsen, waarop mensen moeten klikken voordat ze het bericht kunnen lezen. Zo kan je ze bijvoorbeeld beschermen tegen spoilers over de nieuwste aflevering van een televisieserie.

In tegenstelling tot Twitter is Mastodon ‘federated’, wat inhoudt dat er geen hoofdsite is voor het sociale medium. In plaats daarvan zijn er veel verschillende sites die met elkaar in contact staan. Een soort eilandjes dus, waarbij elk eiland zijn eigen regels en berichtjes heeft.

Het is in Ivory mogelijk om een lokale tijdlijn te bekijken van de site (server) waar je op zit, of eentje met berichten van andere servers. Ook kun je waarschuwingen bij berichten plaatsen en staat personalisatie hoog in het vaandel.

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een ander icoontje voor Ivory op je thuisscherm te zetten, zoals een blauw vogeltje met een halo erboven. Verder is de accentkleur van de app in te stellen en kun je kiezen voor hoog of juist laag contrast. De knoppen onderin het scherm zijn vrij aan te passen.

Ivory is gratis te downloaden en zeven dagen te proberen. Daarna is een abonnement nodig van 1,99 euro per maand of 17,99 euro per jaar.

Apps van de week: Beter met geld omgaan en bomen planten vanuit je stoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *