Apple vernieuwt MacBook Pro-laptops en voorziet ze van nieuwe M2-chips

Apple heeft nieuwe uitvoeringen van zijn 14 en 16 inch MacBook Pro aangekondigd. Het uiterlijk van de laptops is niet veranderd. De grootste vernieuwing is de eveneens nieuwe Apple M2 Pro en M2 Max-processor.
Volgens Apple zijn de computers dankzij de nieuwe processoren tot zes keer sneller dan de snelste MacBook Pro met Intel-processor. De hogere snelheid heeft volgens het bedrijf geen nadelig effect op de batterijduur. De 16 inch MacBook Pro biedt een uithoudingsvermogen tot 22 uur op een batterijlading.

De vormgeving van de computers is nagenoeg ongewijzigd gebleven. De beeldschermen zijn 14,2 of 16,2 inch groot en kunnen het beeld tot 120 keer per seconde verversen. Dat zorgt voor een rustige kijkervaring. Boven in het beeldscherm zit een inkeping met daarin een FaceTime-camera met Full HD-resolutie.

Verder zijn de nieuwe MacBooks weer voorzien van het verlichte Magic Keyboard en Touch ID-vingerafdruksensor. Voor de bediening van de muis zit onder het toetsenbord het gebruikelijke drukgevoelige trackpad.

De prijzen van de nieuwe MacBook Pro-laptops starten bij 2.449 euro. De voorverkoop is vandaag gestart en de laptops worden vanaf 24 januari door Apple geleverd.

Apple vernieuwt MacBook Pro-laptops en voorziet ze van nieuwe M2-chips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *