Nieuwe vouwtelefoons van Samsung verschillen niet veel van hun voorgangers

Samsung heeft de Galaxy Z Flip 4 en de Galaxy Z Fold 4 aangekondigd. De toestellen lijken op hun voorgangers, maar zijn voorzien van een kleiner scharnier, grotere accu’s en meer mogelijkheden voor de camera’s.
Door onze techredactie
De Flip 4 is een klaptelefoon die in de lengte openvouwt. Als hij is dichtgeklapt, kunnen mensen gebruikmaken van het kleine schermpje in de behuizing. Dat display is iets groter, waardoor je hem uitgebreider kunt gebruiken zonder de telefoon open te vouwen. Met het schermpje kun je bijvoorbeeld direct op inkomende berichten reageren of een selfie maken.

Ook heeft het toestel een grotere accu van 3.700 mAh; de vorig jaar verschenen Flip 3 had een 3.300mAh-accu. Volgens Samsung gaat de Flip 4 op een volle lading gemiddeld zo’n 10 procent langer mee dan zijn voorganger.

De 128GB-versie van de telefoon kost 1.099 euro. Het duurste model kost 1.279 euro. Daarvoor krijg je dan wel 512 GB aan opslag. Er zijn ook tussenliggende modellen.

Ook een nieuwe Fold
Samsung heeft ook een nieuwe Fold-telefoon. Waar de Flip-telefoon in de markt wordt gezet als toestel voor creatievelingen, is de Fold meer geschikt voor zakelijke gebruikers en mensen die veel multitasken.

De Fold 4 vouwt wederom open als een boek. Dichtgeklapt kan hij nog steeds worden gebruikt dankzij een scherm van 6,2 inch aan de buitenkant. Aan de binnenkant heeft de telefoon een 7,6 inchscherm.

De displays zijn iets breder geworden. Het gaat om kleine verschillen van een paar millimeter. Aan de binnenkant wordt de cameralens weggewerkt dankzij het scherm dat eroverheen loopt. Normaal is de lens dus nauwelijks te zien, totdat er een foto wordt gemaakt en de camera wordt vrijgemaakt. Aan de buitenkant zijn een ultragroothoeklens (12 megapixel), een standaardlens (50 megapixel) en een telefotolens (10 megapixel) te vinden.

Nieuw is de taakbalk op het grote scherm aan de binnenkant. Dat moet het voor gebruikers makkelijker maken om apps te openen en naast elkaar te zetten. Zo kan aan de linkerkant een notitieapp worden geopend, terwijl daarnaast een browser wordt gebruikt.

De goedkoopste versie van de Fold 4 kost 1.799 euro. Dat is de variant met 256 GB opslag. De duurste kost 2.159 euro (1 TB). Er zijn ook tussenliggende modellen. Zowel de Flip 4 als de Fold 4 wordt vanaf 11 augustus geleverd.

Nieuwe vouwtelefoons van Samsung verschillen niet veel van hun voorgangers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *