Apple legt laatste hand aan ontwikkeling van slimme bril

Apple is zo goed als klaar met het ontwikkelen van zijn slimme bril, waarmee je virtuele objecten boven op de werkelijkheid kunt zien. Het apparaat wordt vermoedelijk binnenkort officieel aangekondigd, meldt Bloomberg donderdag.

Volgens het persbureau is een versie van de bril onlangs aan de raad van bestuur van het bedrijf gedemonstreerd. Die groep, die minstens vier keer per jaar bijeenkomt, bestaat uit acht directeuren en CEO Tim Cook. Zij krijgen als eerste toekomstige producten te zien voordat deze worden onthuld.

Het bedrijf zou werken aan een headset die werkt met zowel augmented als virtual reality (VR). Bij augmented reality zien gebruikers beelden over de werkelijkheid, bij VR bevinden ze zich in een virtuele omgeving. Qua ontwerp moet de bril gaan lijken op de Quest 2, een VR-headset van het bedrijf achter Facebook.

De bril verschijnt wellicht nog in 2022 op de markt, bleek eerder uit gelekte informatie. Voor de ogen hangen twee 4K-schermen, terwijl camera’s aan de voorzijde je omgeving registreren. Daarnaast zou de bril draaien op het nieuwe besturingssysteem realityOS.

De headset zal vermoedelijk vanaf 2.000 dollar (omgerekend zo’n 1.900 euro) worden verkocht. Eerder ging men nog uit van 3.000 dollar. De prijs is significant hoger dan bij concurrerende producten: de Quest 2 kost op het moment van schrijven 350 euro. De bril van Apple zou bedoeld zijn voor professionals, niet voor algemene consumenten.

Apple legt laatste hand aan ontwikkeling van slimme bril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *