Elon Musk zegt dat Twitter nog maar 20 miljard dollar waard is

Elon Musk zegt dat Twitter nu ongeveer 20 miljard dollar (zo’n 18,55 miljard euro) waard is. In oktober betaalde de zakenman nog 44 miljard dollar voor het sociale netwerk.
Musk heeft een e-mail aan alle werknemers gestuurd, waarin hij waarschuwt dat Twitter in een kwetsbare financiƫle positie verkeert. Daarbij zegt hij dat het op een gegeven moment slechts vier maanden duurt voordat het geld op raakt.

Volgens Musk waren de “radicale veranderingen” die hij na zijn overname doorvoerde dan ook nodig om een faillissement te voorkomen. Er vonden onder meer massaontslagen plaats.

De e-mail bevat ook informatie over het nieuwe programma voor aandelencompensatie voor Twitter-medewerkers. Zij ontvangen voortaan aandelen in X Corporation. Dat is de holdingmaatschappij die Musk gebruikte om het bedrijf te kopen.

De aandelen worden toegekend op basis van de waarde van 20 miljard dollar. Hoewel de waarde van het bedrijf is gehalveerd, blijft Musk optimistisch. In zijn e-mail schrijft hij dat Twitter op een dag 250 miljard dollar waard is.

Elon Musk zegt dat Twitter nog maar 20 miljard dollar waard is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *