Vergelijk Apple TV 4K met Apple TV HD

Met Apple TV 4K bracht Apple de vijfde generatie mediaspeler op de markt, de opvolger van Apple TV HD. Met Apple TV 4K bekijk je films en series in hogere kwaliteit dan met Apple TV HD. Ook is Apple TV 4K uitgerust met een snellere chip. Wij vergeleken beide modellen voor je zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Apple TV 4K 32 GB

  • Door de 4K HDR ondersteuning bekijk je films van Apple TV+ of Netflix en foto’s van je telefoon in hoge kwaliteit.
  • Apple TV 4K ondersteunt Dolby Atmos waarmee je bij films, series en muziek geniet van surround sound.
  • Dankzij de A10X Fusion chip speel jij Apple Arcade moeiteloos en zonder haperen uit.
  • Je geniet alleen van de hoge 4K resolutie en HDR als je een televisie hebt die 4K en HDR10 ondersteunt.
  • Er wordt geen hdmi kabel meegeleverd om Apple TV op je televisie aan te sluiten.

Apple TV HD 32 GB

  • De Apple TV HD ondersteunt veel apps, waaronder Netflix, iCloud en Thuisbezorgd.
  • Via AirPlay spiegel je de content van je iPhone of iPad – bijvoorbeeld foto’s of muziek – gemakkelijk naar je Apple TV.
  • De resolutie van Apple TV HD is lager en dus iets minder scherp dan de resolutie van Apple TV 4K.
  • Er wordt geen hdmi kabel meegeleverd om Apple TV op je televisie aan te sluiten.

Vergelijking Apple TV 4K en Apple TV HD

Apple TV 4KApple TV HD
Resolutie4K HDR (3840 x 2160 pixels)HD (1920 x 1080 pixels)
Opslagcapaciteit32 GB en 64 GB32 GB
ChipA10X Fusion chip met 64-bits architectuurA8 chip met 64-bits architectuur
AansluitingenHDMI 2.0, Gigabit Ethernet, Ingebouwde voedingHDMI 1.4, 10/00 Ethernet, usb C, Ingebouwde voeding
Geschikt als HomeKit hubJaJa

Resolutie

Apple TV 4K: 4 keer scherper

Het grootste verschil met zijn voorganger is de resolutie van Apple TV 4K. Het beeld is tot 4 keer scherper als je films van 4K kwaliteit kijkt, dankzij de ruim 8 miljoen pixels van 4K. Bovendien ondersteunt Apple TV 4K ook HDR, waardoor kleuren helderder en realistischer op je televisie tonen.

Apple TV HD: full hd

Apple TV HD heeft een lagere resolutie dan Apple TV 4K en beschikt over 1080 x 1920 pixels. Het is de standaard beeldklasse voor veel mediaspelers. Wil je films kijken in hoge kwaliteit? Dan is full hd het minimum. Steeds meer series en films ondersteunen 4K en ook de meeste televisies die nu uitkomen ondersteunen 4K resolutie. Wil je Apple TV die toekomstbestendig is? Ga dan voor Apple TV 4K.

Chip

Apple TV 4K: A10X Fusion chip

Apple TV 4K is uitgerust met een A10X Fusion chip. Dankzij deze chip speel je de games van Apple Arcade zonder haperingen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je games vastlopen als je op het punt staat om te winnen. Ook wissel je gemakkelijk en snel tussen apps dankzij de A10X Fusion chip.

Apple TV HD: A8 chip

In Apple TV HD vinden we een A8 chip. Deze chip is minder krachtig dan de chip van Apple TV 4K. Je speelt alsnog de games van Apple Arcade, maar misschien iets trager. Ook apps downloaden of wisselen tussen apps gaat iets trager dan op Apple TV 4K.

Opslagcapaciteit

Apple TV 4K: 32 en 64 GB

Apple TV 4K is beschikbaar met 2 verschillende opslagcapaciteiten: 32 GB en 64 GB. Met Apple TV 4K 64 GB weet je zeker dat je alle games uit de App Store kunt installeren en uitproberen zonder je zorgen te maken om opslag. Ook sla je al jouw favoriete afspeellijsten, video’s en games zorgeloos op 64 GB opslagcapaciteit op.

Apple TV HD: 32 GB

Ga je voor Apple TV HD, dan heb je geen keuze in opslagcapaciteit. Je krijgt 32 GB aan opslagcapaciteit. Dit is genoeg om je favoriete apps en afspeellijsten op te slaan. Het besturingssysteem van Apple TV, tvOS, neemt ook opslagcapaciteit in beslag, dus je hebt niet de volledige 32 GB tot jouw beschikking.

Aansluitingen

Apple TV 4K: hdmi 2.0, Gigabit Ethernet en stroom

Je vindt op Apple TV 4K 3 poorten. Naast een poort voor de netstroom heeft Apple TV 4K ook een poort waar je een hdmi 2.0 kabel op aansluit. De laatste poort is voor een Gigabit Ethernet kabel. Sluit hier een Gigabit kabel op aan om 10 keer sneller internet te ontvangen dan met een gewone Ethernet kabel.

Apple TV HD: hdmi 1.4, Ethernet, usb C en stroom

Apple TV HD heeft een poort meer dan Apple TV 4K. Naast de poort voor netstroom, de hdmi poort en de Ethernet poort heeft Apple TV HD nog een usb C poort. Hiermee sluit jij je MacBook aan op Apple TV HD om bijvoorbeeld Apple TV te updaten of screenshots van Apple TV te maken.

Conclusie

Hoewel de functies van de 2 Apple TV modellen niet veel van elkaar verschillen, zit er wel degelijk verschil tussen deze mediaspelers. Apple TV 4K ondersteunt films en series in hogere beeldkwaliteit dan Apple TV HD. Bovendien heeft Apple TV 4K een krachtigere chip dan Apple TV HD en de mogelijkheid van 64 GB opslagcapaciteit. Ben je op zoek naar een mediaspeler die toekomstbestendig is? Dan raden we je Apple TV 4K aan.

Vergelijk Apple TV 4K met Apple TV HD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *