5 Apple iPhone life hacks voor beginners

Je hebt net een nieuwe iPhone. Je kunt met iPhone bellen, smsen, appen, maar je kunt nog zoveel meer met dit slimme apparaat. Je moet hem alleen wel nog even leren kennen. Zeker als je voor het eerst een iPhone hebt, weet je niet wat voor handige functies iPhone allemaal heeft. Met deze 5 tips voor beginners kom je al een heel eind.

1. Maak een schermafbeelding

Ik scroll wat op social media. Dit moét ik met mijn vrienden delen! Maar hoe deel ik wat er op mijn scherm staat? Simpel, door een schermafbeelding te maken. Ik houd de sluimerknop ingedrukt en druk tegelijkertijd op de thuisknop (homeknop). Het scherm knippert en ik hoor een sluitergeluid. Daar is mijn schermafbeelding. Heb ik een iPhone zonder thuisknop zoals iPhone X? Dan houd ik de zijknop aan de rechterkant ingedrukt en druk ik gelijktijdig op de volume-omhoog knop. Het scherm flitst en voila, daar is mijn schermafbeelding.

2. Laad iPhone sneller op in vliegtuigmodus

Een lege batterij. Ik ontkom er niet aan. Dat is ’s avonds niet zo erg, dan heb ik alle tijd om hem op te laden. Gebeurt het midden op de dag en moet ik zo de deur uit? Dan heb ik helaas niet zo veel tijd. Als ik iPhone een kwartier oplaad, is dat genoeg voor 35 tot 45% batterij. Maar met deze tip gaat het bijna dubbel zo snel. Hoe? Ik schakel de vliegtuigmodus in. dit doe ik via Instellingen > Vliegtuigmodus. Ik schakel na het laden vliegtuigmodus natuurlijk wel weer uit.

3. Bespaar batterij

Soms loopt mijn batterij snel leeg. Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee ik de batterijduur verleng, zoals de energiemodus inschakelen. Een andere tip is bluetooth uitschakelen wanneer ik dit niet nodig heb. Steeds verbinding maken met accessoires kost namelijk veel energie. Het scherm is ook een grote energieverslinder. Daarom pas ik de helderheid van het scherm aan. Nog een tip is Niet storen inschakelen wanneer ik even geen tijd heb om mijn iPhone te gebruiken, zoals in de sportschool.

4. Schakel voor het slapen gaan de nachtmodus in

Het felle licht van mijn iPhone scherm is wanneer ik in bed lig niet heel bevorderend voor mijn nachtrust. Met de nachtmodus (Night Shift) kleurt het scherm van mijn iPhone minder blauw. Zeker in de avonduren is dat veel prettiger voor mijn ogen.

  1. In de Instellingen app ga ik naar Beeldscherm en helderheid.
  2. Ik tik op Night Shift.
  3. Ik kies voor Zet handmatig aan tot morgen om Night Shift eenmalig aan te zetten. Ik kies voor Gepland om Night Shift dagelijks automatisch aan te zetten.

Ik kan Night Shift ook aanzetten via het Bedieningspaneel. Ik veeg omhoog om het Bedieningspaneel te openen en ik druk op het maantje.

5. Herstel een verwijderde afbeelding

Er staat inmiddels een hoop troep ik mijn fotobibliotheek. Tijd om wat foto’s te verwijderen. Per ongeluk verwijder ik de verkeerde foto. Oeps, wat nu? Geen paniek, ik haal de foto namelijk zo weer terug. Hoe?

  1. Ik open de standaard app Foto’s.
  2. Onderin zie ik het tabblad Albums, daar tik ik op.
  3. Ik ga naar Onlangs verwijderd.
  4. Daar staat de foto die ik terug wil halen. Ik selecteer de foto en kies voor de optie Zet terug.
5 Apple iPhone life hacks voor beginners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *