Wat heb je nodig om een hdmi kabel aan te sluiten op je MacBook?

Als je een apparaat met een hdmi kabel op je MacBook van na 2015 probeert aan te sluiten, stuit je al snel op een probleem. Op nieuwere modellen vind je namelijk alleen usb C aansluitingen. Wil je een apparaat met een andere aansluiting gebruiken? Dan biedt een adapter de oplossing. Er verschillende soorten adapters, waardoor je al je randapparatuur gewoon blijft gebruiken.

Types hdmi adapters voor MacBook

Je kunt het aantal aansluitingen van je MacBook eenvoudig uitbreiden met een hdmi adapter. Grofweg zijn er 2 types te onderscheiden. Een converter gebruik je in 1 van je usb C poorten. Vaak vind je hier 1 tot 4 aansluitingen op. Een docking station is groter en gebruikt vaak 2 usb C poorten. Maar daar krijg je dan wel meer aansluitmogelijkheden voor terug. Welke variant voor jou het beste is, hangt af van hoeveel je onderweg bent.

Welke MacBook hdmi adapter kies je?

Veel aansluitingen: docking station

Als je vooral het aantal aansluitingen belangrijk vindt, is een docking station de beste keuze. Omdat docking stations veel verschillende aansluitingen hebben, zijn ze ook vaak wat groter. Hierdoor neem je ze minder gemakkelijk met je mee in de trein.

Veel onderweg: kabel converter

Ben je veel onderweg, maar wil je ook werken op apparaten met een hdmi kabel? Dan is een kabel converter de beste keuze. Het grootste voordeel is dat je hem gemakkelijk met je meeneemt. Je vindt er altijd wel een plekje voor in je tas.

Wat heb je nodig om een hdmi kabel aan te sluiten op je MacBook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *