Mijn MacBook toetsenbord reageert niet

Onder mijn MacBook toetsenbord gaat kwetsbare techniek schuil. Het is dus eigenlijk niet zo heel gek als mijn toetsenbord het een keer niet doet. Vervelend is het natuurlijk wel. Maar gelukkig zijn er een aantal oplossingen die ik zelf kan proberen voordat ik hem naar de Apple Store breng.

Muistoetsen uitschakelen

De eerste oplossing is het uitschakelen van de muistoetsen. Maar hoe log ik eigenlijk in met mijn wachtwoord als mijn toetsen niet werken? Daar heb ik een simpel trucje voor: een usb-toetsenbord aansluiten. Nu ik ben ingelogd, schakel ik stap voor stap de muistoetsen uit.

  1. Ik klik op het Apple logo en kies ‘Systeemvoorkeuren’
  2. Ik klik op ‘Toegankelijkheid’
  3. Ik scroll in het volgende venster naar ‘Muis en trackpad’
  4. Als laatste vink ik het vakje ‘Activeer muistoetsen’ uit Nu zou het toetsenbord weer moeten werken. Is dat niet zo? Dan heb ik nog een tip.

Toetsenbord reinigen

De 2e oplossing? Simpelweg het toetsenbord schoonmaken. Dit is vaak de oplossing wanneer slechts enkele toetsen niet werken. Waarschijnlijk zit er dan wat vuil achter de toetsen. Ik maak het toetsenbord schoon met perslucht. Om de luchtstroom te controleren gebruik ik de spuitmond voor de perslucht. Wanneer ik de perslucht gebruik, houd ik de spuitmond op ongeveer 1 centimeter afstand van het toetsenbord. Let op: ik houd de spuitbus tijdens het spuiten niet ondersteboven.

  1. Ik houd mijn MacBook in een hoek van 75 graden.
  2. Ik spuit het toetsenbord schoon met perslucht. Ik beweeg hierbij van links naar rechts.
  3. Wanneer MacBook op zijn rechterkant staat, spuit ik nog eens het toetsenbord schoon van links naar rechts.
  4. Ik herhaal dit nog eens wanneer MacBook op zijn linkerkant staat.

Voila, het toetsenbord is weer schoon!

Mijn MacBook toetsenbord reageert niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *