Kan je Microsoft 365 gebruiken op Apple MacBook?

Je bent op zoek naar een MacBook voor je studie, maar hebt gehoord dat Microsoft 365 niet werkt op Apple MacBook. Dat klopt niet. Laat dit je er dus niet van weerhouden om een MacBook aan te schaffen. Ook met MacOS gebruik je namelijk gewoon Microsoft 365.

Microsoft 365 pakket

Je gebruikt Word, Excel en Powerpoint dus ook op MacBook, net als op iedere andere laptop. Omdat dit programma niet standaard aanwezig is op MacBook, moet je deze 365 software zelf aanschaffen. Wij hebben veel 365 pakketten die speciaal voor jouw Mac gemaakt zijn. Er zijn namelijk verschillende uitvoeringen, zoals Mac Thuisgebruik en Studenten en Mac Thuisgebruik en Zelfstandigen. De meestgebruikte toepassingen zoals Word, Excel en Powerpoint zitten er altijd in. Outlook daarentegen, voor e-mail, zit niet standaard in elke uitvoering van Microsoft 365.

Aan de slag!

Wanneer je het pakket aanschaft, dien je de software te installeren van de Microsoft website. Eerst meld je je aan met je Microsoft account of je maakt een nieuw account aan. Je hebt een licentiecode nodig om 365 te gebruiken. Je vindt de productcode op de verpakking van het 365 pakket. Nadat je 365 gedownload hebt, start je de installatie. Volg de stappen op het scherm en vul wanneer het gevraagd wordt de licentiecode in. Wanneer je alles geïnstalleerd hebt, kun je direct aan de slag. Je zit niet vast aan een jaarabonnement, want de licentie is permanent.

Apple iWork

Veel mensen werken al jarenlang met Word, Excel en Powerpoint uit het Microsoft 365 pakket. Deze programma’s zijn niet standaard aanwezig op MacBook. Komt MacBook dan helemaal zonder tekstverwerker? Nee. Apple heeft zijn eigen iWork. iWork bevat een tekstverwerker (Pages), spreadsheet (Numbers) en presentatie-app (Keynote). Deze apps zijn standaard aanwezig op MacBook. Toch geven veel mensen alsnog de voorkeur aan Microsoft 365. Geen probleem, want Microsoft 365 heeft ook gewoon een eigen versie voor MacOS.

Kan je Microsoft 365 gebruiken op Apple MacBook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *