Nu mijn MacBook langzaam vol raakt, overweeg ik om het geheugen uit te breiden. Of dat mogelijk is, hangt af van welke MacBook ik heb. Bovendien kan ik met geheugen 2 verschillende onderdelen van mijn MacBook bedoelen. Ik leg in dit artikel in 3 stappen uit welk geheugen ik wel en niet kan uitbreiden. Ook vertel ik hoe dit in zijn werk gaat.
Stap 1: Checken welke MacBook ik heb
Voordat ik mijn MacBook geheugen ga uitbreiden, moet ik eerst weten of dit wel kan. Dit doe ik door te achterhalen welke MacBook ik heb. Gelukkig ben ik daar zo achter. Ik klik op het apple logo linksboven op mijn scherm. Vervolgens vind ik het type MacBook dat ik heb onder het kopje Over deze Mac. Het werkgeheugen kan ik alleen uitbreiden op MacBook Pro modellen van voor 2013. De opslagcapaciteit kan ik altijd uitbreiden.
Stap 2: Nagaan of ik werkgeheugen of opslag wil uitbreiden
Kort gezegd: Meer werkgeheugen maakt mijn MacBook sneller. Meer opslag zorgt voor meer ruimte voor mijn bestanden. Zelf vergelijk ik het graag met een bureau. Het werkgeheugen is mijn bureaublad. Hoe groter dit is, hoe meer ik er kwijt op kan. Dit is handig voor spullen die ik dicht bij de hand wil houden. Het kastje onder mijn bureau is mijn opslag, hier bewaar ik alles wat ik niet direct nodig heb. Al mijn belangrijke bestanden plaatst MacBook hier, zodat ze veilig opgeslagen liggen.
Stap 3: Opslag uitbreiden met externe SSD
Door een externe schijf aan te sluiten op mijn MacBook, breid ik eenvoudig de opslagcapaciteit uit. Het is niet mogelijk om op nieuwere modellen de interne componenten te vervangen. Alle onderdelen zijn namelijk op het moederbord gesoldeerd. Mijn garantie vervalt als ik hier zelf mee aan de slag ga. Ik kies voor een externe SSD met usb C aansluiting. Een SSD is lekker snel, zodat ik in hetzelfde tempo doorwerk. Dankzij de usb C aansluiting, gebruik ik hem zonder adapters.