5 redenen om te kiezen voor Apple MacBook

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop en twijfel je over de overstap van Windows naar Apple? Of ben je nieuwsgierig waarom MacBook zo populair is, ondanks dat stevige prijskaartje? Dit zijn de 5 belangrijkste redenen om te kiezen voor Apple MacBook.

MacBook is gebruiksvriendelijk

Apple staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid van zijn producten. MacOS werkt intuïtief en alle opties en programma’s zijn gemakkelijk te vinden. Zeker als je gewend bent aan Apple’s ecosysteem omdat je bijvoorbeeld een iPhone of iPad hebt. Alle producten van Apple werken goed met elkaar samen. Zo kun je bijvoorbeeld met een mail starten op je iPhone en hem aftikken op MacBook. Of wat dacht je van een iPad als tweede scherm van je MacBook? De opties zijn eindeloos.

MacBook is betrouwbaar

MacOS, Apple’s eigen besturingssysteem, is speciaal gebouwd voor Apple computers. Hierdoor werken software en hardware goed met elkaar samen en dat maakt MacBook erg stabiel. Bovendien ben je op MacOS minder vatbaar voor virussen. Omdat er simpelweg minder virussen voor MacOS in de omloop zijn. Maar ook omdat je MacBook meer ingebouwde beveiligingen heeft. Apple update MacOS regelmatig, waardoor het systeem veilig en betrouwbaar blijft. Zo ga jij met een gerust hart aan de slag.

MacBook is duurzaam

Een laptop is een flinke investering. Je wilt er daarom het liefst zo lang mogelijk mee doen. MacBook is volledig gemaakt van aluminium. Dit is een duurzaam materiaal, wat lang mooi blijft. Het is daarom niet zo gek dat MacBook altijd goed uit de test komt wanneer het gaat om duurzaamheid. Bovendien heeft MacBook een hoge inruilwaarde. Na een paar jaar overstappen naar een nieuwer model? Je vangt gemakkelijk nog een paar honderd euro voor je oude MacBook.

MacBook heeft een goede accu

Naast onderzoeken naar duurzaamheid, zijn er ook tests die kijken naar de gemiddelde accuduur. Ook hier scoort MacBook altijd goed. Hij gaat gemakkelijk een hele werkdag mee op een volle batterij. Geen paniek dus, als je de oplader ’s ochtends vergeet mee te nemen. De gemiddelde accuduur loopt tot een uur of 12. Hoe snel de batterij leeg is, hangt natuurlijk wel samen met hoe zwaar je MacBook belast.

MacBook ziet er goed uit

Zeker niet onbelangrijk is het design. Want laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. De minimalistische vormgeving en de strakke lijnen met afgeronde hoeken. Apple houdt het simpel en dat werkt. MacBook voelt ondanks het dunne ontwerp stevig en degelijk aan. Nog een voordeel is het lichte gewicht. Hierdoor neem ik hem gemakkelijk overal mee naartoe, zonder dat ik met een zware tas hoef te sjouwen.

MacBook of Windows laptop?

Twijfel je nog of je MacBook of een Windows laptop moet kopen? Er zijn felle voor- en tegenstanders van zowel MacBook als Windows laptops. Dat maakt het niet gemakkelijk om een keuze te maken. Want wie moet je nu geloven? Het ligt vooral aan persoonlijke voorkeur en waar je de laptop voor wilt gebruiken. Als je gewend bent aan Apple’s ecosysteem is MacBook in ieder geval een goed idee. Wil je vooral gamen op de laptop? Grote kans dat je met een Windows beter uit bent.

Wanneer beter geen Apple MacBook kopen?

Voor hardcore gamers is MacBook dus wat minder geschikt. Maar ook als je graag het heft in eigen handen neemt. Windows is nu eenmaal beter aanpasbaar. Wil je echter wel genieten van het gebruiksgemak van Apple, maar heb je een vaste werkplek? Grote kans dat je met een Mac Desktop wat beter uit bent. Deze apparaten bieden alle voordelen van MacOS, maar dan op je bureau. iMac is bijvoorbeeld een goede alles-in-1-oplossing voor in de huiskamer.

5 redenen om te kiezen voor Apple MacBook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *